Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel očkovací kalendář tak, jak je momentálně platný a k tomu se vztahující legislativa, jsou výsměchem nejen principům moderní demokracie, ale také zdravému rozumu. Nedávno jsem se účastnila podnětné debaty vedené paní místopředsedkyní Horskou, které byl rovněž přítomen prof. Beran, působící v očkovacím centru v HK (zabývá se problematikou očkování 30 let a podílí se na vývoji vakcín) a i ten, ač zastánce očkování, přiznal, např., že je zbytečné očkovat tak brzy, že by se dalo očkovat v delších časových intervalech a jiném očkovacím schématu (místo 3+1 jen 2+1) a že by doporučil, aby nebyly přesně dané termíny pro jednotlivé dávky, ale aby byla stanovena horní hranice 2 let jako věk, kdy má mít dítě komplet očkování... O sankcích, které popírají veškerou logiku (například, jak může neočkované dítě ohrozit ostatní spolužáky na škole v přírodě, když je běžně neohrožuje na výuce?), je škoda vůbec mluvit...

4 0
možnosti

Pokud vím, paní Kazinotová, tak ta horní hranice stanovena je a je, tuším, 3 roky, tedy totožná se vstupem dítěte do přeškolního zařízení. Stejně tak existuje systém 2+1, který je plně respektován. Stejně tak je umožněno se s pediatrem dohovořit na oddálení začátku očkování i prodloužení intervalů mezi nimi. Jde jen o to, aby dítě bylo doočkováno do nástupu do přeškolního zařízení.

Dítě může na škole přírodě být nakaženo snáze, nežli ve školní lavici zkrátka protože tráví s potencionálními bacilonosiči v cizím prostředí podstatně více času, i dobu jídla a spaní. Děti jsou odtrženi od svých podmínek, často tolik nedbají na hygienu a dostatečné oblékání, některé jsou ve stresu z odloučení, tudíž jsou vyrobeny podmínky pro jak onemocnění jednoho z nich, tak šíření mezi ostatní. Navíc právě ve věku 12-15 let, kdy k těmto aktivitám dochází ve věku školním, dochází k možnému poklesu účinnosti vakcin, například na černý kašel.

0 0
možnosti

Děkuji za článek. Problém je v tom, že podle spousty lékařů téměř žádné nežádoucí účinky vakcín neexistují a pokud se něco stane, tak to s očkováním rozhodně nesouvisí.

Vezměme si např. příklad úmrtí zdravého (jinak by přece nebylo očkované...) dítěte 4 hodiny po hexavakcíně. Byla prozkoumaná daná šarže, zjistilo se, že je stejná jako všechny ostatní, takže z toho vyplynulo, že úmrtí s očkováním nijak nesouvisí. Bohužel, rodičům těžko někdo vysvětlí, že to byla "teda ale fakt jenom blbá náhoda".

Mimochodem, jako příčina smrti, když už se ve vakcíně nenašlo nic divného (tedy divnějšího než neurotoxiny a karcinogeny, které jsou ve všech ostatních šaržích), byl stanovený tzv. SIDS - syndrom náhlého úmrtí novorozence. A v tu chvíli jsme u starého zdravotnického moudra, že "pacient je spokojený, pokud má diagnózu". S poznámkou pod čarou: "i když diagnóza o příčině problému nic nevypovídá." Protože tento "syndrom" by se dal přeložit/vysvětlit volně jako: "novorozenec umřel a my nevíme proč". Ale SIDS zní určitě líp a navíc to přece vylučuje jakoukoliv souvislost s vakcínou, že...? ;-)

1 0
možnosti

Díky za zajímavý a podnětný článek. Bohužel reakce tady pod článkem odpovídají tomu, jak stát potlačuje u svých obyvatel kritické myšlení a učí je jen přijímání "pravdy". Naprostá většina rodičů děti očkovat chce, ale chce šetrné očkování a to, které je skutečně nutné a ne proti každé zbytečnosti. Jakmile se někdo aspoň trochu začne zajímat, tak zjistí, že očkovací státní politika smrdí v mnoha ohledech.

2 0
možnosti

Naprosto souhlasím. Osobně bych očkovala později a nemoci jako meningokokové infekce, popř. hemofilus, záškrt, možná ještě něco, nicméně v žádném případě žloutenku B ve 2 měsících...

0 0
možnosti
Foto

J56a54n21a 52M13a75j62o52v70á

24. 6. 2015 21:48

On má ten stát dětiček poněkud více než jen ty Vaše.

1 0
možnosti

V naprosté většině zemí na západ od nás povinné očkování dětí zavedeno není.

Krasna polopravda v duchu socialistickych novin. Ve vsech puvodnich zemich EU jsou nektera ockovani povinna, ta hradi vzdy zdravotni pojistovna, jina dobrovolna, ta bud zdravotni pojistovna hradi, nebo na ne prispiva.

No a ockovani treba proti malari ci jinym tropickym nemocem nehradi vetsinou vubec.

0 0
možnosti

No vidíte, autora napadáte za polopravdu a sám trousíte rovnou lži. V téměř žádných původních zemích EU nejsou očkování povinná. Poučte se: http://e-petice.cz/data/images/povinneockovani_31.jpg

0 0
možnosti
Foto

Pro Kristovy rány! Jste technik, tak se věnujte technice. Až vystudujete medicínu, získáte nějakou tu praxi a absolvujete příslušná povinná postgraduální vzdělávání, tak mudrujte o očkování.

0 0
možnosti
Foto

Ono se v teto dobe, kdy hodne lidi resi islam, uprchliky, popripade Rusko, hleda tema na zviditelneni se ;-)

0 0
možnosti
Foto

Stát se nemá plést lidem do jejich práv.

0 0
možnosti

A zakazuje vam snad pravo na noseni brneni?

0 0
možnosti

Pane autore, již jsem to psala u Vaší kolegyně senátorky. Stát očkováním neprokazuje lásku jen Vašim dětem, ale celé populaci, tedy i těm dětem, které ze zdravotních důvodů očkovány být nemohou či musí mít uzpůsoben očkovací kalendár.

Máte pravdu, že máme nejmenší počet povinných očkování, ale opomněl jste také říci, že po propuku různých onemocnění v těch zemích, které jste zmiňoval (ať jako produkt svobody se rozhodnout, zda dítě očkovat dám či nedám, nebo toho, že rodiče na všechna očkování nemají peníze anebo jako důsledek nárůstu neočkované dětské populace imigrantského původu), se výrazně zvyšuje počet uvědomělých rodičů v těch zemích. Popravdě, jsem ráda, že mé děti nemusí čekat, ani až zde pár dětí zemře na zcela zbytečné epidemie černého kašle či spalniček či zda/až rodiče ostatních dětí budou dostatečně uvědomělí.

Ono totiž jde jak o zachování co nejvyšší proočkovanosti populace, která jedině populaci od případných propuků ochrání.

A pokud jste měl na mysli, že zajistíte odškodnění případů těch dětí, kde dojde k reakci na očkování, budu samozřejmě za postižené rodiny ráda, ale obávám se, že ne ve všech případech lze prokázat přímá úměra mezi onemocněním (regresi vývoje) a očkováním. Pak je nasnadě otázka, kdo bude tím arbitrem, který bude určovat, zda a kolik které rodině přináleží.

1 0
možnosti

J26i75ř34í 36P89l79í17v92a

24. 6. 2015 18:02

A co, milá Dášo, populační proočkovanost propuku?

0 0
možnosti
Foto

Očkuje se od 19 století. Rakousko umožňovalo očkování zadarmo. Církve přesvědčovala při křtu matky, aby děti nechaly očkovat. Jeden z prvních zákonů nového Československa bylo povinné očkování dětí pod pokutou a vězením. V roce 1923 byl vymícené černé neštovice. Od 19 století nebylo prokázána škodlivost očkování. Různé aféry v současné době se ukázaly, že nesouvisely s očkováním, ale měly jinou souvislost.Rv

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS