Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když skončila ODS, dluh byl 190 mld.. Když skončila ČSSD dluh byl kolem 800 mld. Z toho 4 roky každoroční schodek kolem 100 mld.!!

2 1
možnosti

Z33d38e35n75a 36K91o86č82í

3. 8. 2014 11:38

Přitlačte na ty dluhy ODS !!;-) 

Připočtěte cca 450 mld na rozkradené banky a další stovky miliard za prodej státních aktiv ;-)

1 2
možnosti

Zapomněl jste napsat, že podíl dluhu v roce 1998 byl pár procent HDP, zatímco na těch 25 % vyjel za vlády Zemanovy (koalice ČSSD - ODS) a dalších vlád ČSSD s ministrem financí Sobotkou.

  Také jste přehlédl, že dluhy za vlád ČSSD vznikaly v době mimořádné ekonomické prosperity (vláda Topolánkova měla v podobném ekonomickém prostředí v letech 2007 a 2008 v průměru schodky méně než poloviční).

   Zřejmě jste vůbec nepochopil, že schodky v letech 2009 ÷ 2012 vznikly ve zcela jiném, nesrovnatelně horším ekonomickém prostředí a že je třeba je podle tohoto faktu posuzovat.

   V číslech: Sobotka vytvořil v letech 2003 ÷ 2006 průměrný schodek 90 mld. Kč, zbývající vlády, v době krizí v letech 2007 ÷ 2013 průměrně 108 mld.   Přitom, s ohledem na inflaci, hodnota Sobotkova průměrného schodku vztaženo k roku 2010 byla asi 103,5 mld. Kč!!!   Už víte, že zdaleka nejmizernějším ministrem financí byl (bez jakýchkoliv ideologických brýlí)  Bohuslav Sobotka???   Jenže vy to chápat nechcete, že.

4 0
možnosti

Autor zapomněl, že od roku 2008 tu byla ekonomická krize, kdy se dluh těžko splácí. Autor zapomněl, že Sobotka dělal stamiliardové schodky ročně. Autor zapomněl, že Sobotka dělal dluhy v konjunktuře /!!/ , při HDP 7%, přitom měl nezaměstnanost 10%!!! Ha včil mudrujte!

4 2
možnosti

Aha, takže Sobotka za to může!

Děkuji za informaci.

3 1
možnosti

Jediné naše štěstí, že máme Klause, na koho bychom jinak sváděli všechny problémy. Vždyť ten člověk snad ani netuší, jaký všemocný vliv měl.

Takže jen pro pořádek, Václav Klaus to nastartoval dobře a kdybychom se toho drželi, byli bychom na tom dnes výrazně lépe. Jenže po něm přišli přechytralí, kteří se to pořád pokoušejí opravovat a když to nefunguje, tak to opravují znovu a znovu a budou to nejspíš opakovat až do úplného zbídačení nás všech. Václav Klaus chtěl nízké daně, minimum zákonů a privatizaci všeho co půjde. Vydali jsme se cestou privatizace žádné, zákonů tolik, že se v nich nikdo nevyzná a každý z nich může vyčíst cokoliv včetně policie a soudů a daně se zvyšují neustále, k jakému výsledku to vede, vidíme všichni. Už je opravdu načase opustit ten blábol, že za všechno špatné může Klaus, protože proto. Pravda to není.

5 3
možnosti

Nějak jsem si nevšimla, že by autor někoho kritizoval. 

On je ten ten článek vlastně o ničem, když neuvádí žádné konkrétní poznatky, ani viníky, ale hodí do placu jen 2 všeobecně známá čísla.;-)

0 2
možnosti

I94v43o 92Ž97á51č59e89k

2. 8. 2014 23:28

"Kdyby se u nás v posledním čtvrtstoletí masivně nekradlo, mohli bychom všichni žít na sociálních dávkách." Perpetuum mobile?

2 1
možnosti

Důvody, proč jsme se za 25 let nepříbližily více bohatším sousedům se zde diskutovaly a uváděly mnohokrát. Spíš je třeba se ptát co s tím dále. Jen bych dodal, že žádná ze srovnatelných bývalých soczemí - Polsko, Maďarsko, Slovensko částečně Chorvatsko to též nedokázaly a neměly kuponovku či Klause. Navíc třeba Polsko muselo "poslat" miliony lidí do ciziny, Slováci zase statisíce včetně Romů k nám.

5 0
možnosti

A NDR bez svých bratrů by též hořela jak papír. Jako polehčující uvádím, že Branibory a pod. byly vždy chudé proti bnohatému Bavorsku, Porýní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 987x
Ze své podstaty jsem povahou věčný optimista, který neustále a za všech okolností věří, že dobro zvítězí a je ochotný za své přátele lidsky bojovat, i když se to třeba zrovna politicky nehodí.

Seznam rubrik