Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já do dneška myslel, že legislativu, která umožnila boom ubytoven připravil a prosadil ministr Škromach.

0 0
možnosti
LN

...souhlas...až na stanovení začátku tohoto byznysu....rozjelo se to už někdy kolem roku 2000...a mohou za to od počátku do konce děravé zákony v oblasti sociálního zabezpečení....

..ti vaši..."vydřiduši"...ale ani ti ubytovaní...za to nemůžou...dělají je to co jim umožňují blbé zákony....a ta nečas nedělal...

0 0
možnosti
Foto

Sociální podpora a pomoc by neměla být předmětem podnikání - což uvedený příklad jasně dokazuje. Pokud by to měl zajišťovat soukromý sektor, tak jedině formou neziskové organizace, která musí prokázat, že veškeré získané prostředky reinvestuje ve své sféře.

V našem případě jde o vyložený hyenismus.

Moji známí dostali v Německu (kam emigrovali) nejprve sociální byt, který ale patřil městu,  nikoliv vydřiduchovi.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
Foto

K15a79r60e21l 53M25á51d98l35e

29. 7. 2014 20:43

Nevím, kolika politikům tenhle stav vyhovuje, kolik z něho přímo profituje. Jen jsem přesvědčený, že jenom politici za to nemůžou. Může za to i mentalita některých rodin, které mají vrozené udělat z každého bydlení kůlničku na dříví. Jinak by nebyl problém pronajmout si komfortnější a zároveň levnější bydlení v běžném činžáku.

Majitelé ubytoven si sice nehorázně mastí kapsu, ale přece jenom s nějakým rizikem totálního vybydlení objektu (no, já vím, že při těch nájmech je návratnost investice docela rychlá). Ale když stát zastropuje nájemné nějakou "cenou v místě obvyklou", přestane to pro majitele ubytoven být výhodný byznys a najednou budeme mít tisíce nepřizpůsobivých rodin na ulici. Nějaké státní čunkobuňky jsou politicky neprůchodné, takže babo, raď... Nechtěl bych to řešit.

2 0
možnosti
PV

P83a26v83e76l 40V94l80a57s

29. 7. 2014 19:58

Není pochyby, že za tím systémem stojí ODS. Výrazně tím podpořili podnikání a vyprodukovali neobyčejně úspěšné podnikatele. Kam se hrabe Babiš se svými pár procenty z vloženého kapitálu. Z majitelů ubytoven rostou budoucí ministři. V politice je jich už řada. Svými zkušenostmi pozvednou republiku na jinou úroveň. Proto si daňoví poplatníci musí utáhnout opasky, aby stát mohl posílat víc peněz.

3 1
možnosti

Za tím systémem je především šílená představa, že se máme skládat na bydlení kdekomu, kdo jen ruku natáhne.

8 0
možnosti
LR

Normální situace je, že když v nějakém oboru vznikají nadprůměrné zisky, tak rosta nabídka tak dlouho, až se srovnají s jistou průměrnou mírou.

Ono ovšem pronajímat vlastní prací vybudované prostory dobytku co je během pár týdnů zničí moc lukrativní byznys nebývá, že...

0 1
možnosti
Foto

Když vláda bere lidem peníze, je úplně jedno co s nimi pak dělá, zabraňuje tak lidem, aby si pomáhali a zlepšovali prostředí ve kterém žijí a svou životní úroveň.

2 0
možnosti
PK

Souhlas, jen si nejsem jist, zda na těchto nešvarech nese rozhodující podíl Nečasiáda. Aby to nebylo jako s Opencard, kdy autoři jsou vysmátí a ti co systém zdědili dostávají kubo.

3 0
možnosti
JR

J89a38r27a 40R22a30n35k

30. 7. 2014 0:19

To je skutecne zajimave, protoze ku prikladu v Kanade, cim chudsi jste, pokud muzete na danovem prohlaseni prokazat, ze jste na minimalnim prijmu, coz je pod 20.000 $ Ca rocne, mate narok na socialni byt, jedna mistnost s koupelnou a kuchyni od 320 $ mesicne, byty jsem videla a jsou v perfektnim stavu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 987x
Ze své podstaty jsem povahou věčný optimista, který neustále a za všech okolností věří, že dobro zvítězí a je ochotný za své přátele lidsky bojovat, i když se to třeba zrovna politicky nehodí.

Seznam rubrik